Kombimi En Verimli Şekilde Nasıl Kullanabilirim?

Kombiler ısınma konforu sağlarken, kışın yüksek faturalarla can sıkabilir. Yüksek faturaların sebebi kombiyi çok açmanız olabilir ancak kombiniz iyi ısıtıyorsa çok açmanız gerekir mi? Kombi seçimi en başında tasarrufun en önemli etkenlerindendir. Doğalgaz kullanımını azaltacak püf noktalar en çok sorulanlardan.

Kombi yani ısı kullanımını en verimli şekilde kullanmak için yapmanız gerekenler basit. Nasıl bir kombi seçtiğiniz, evinizin ısı şekli, kombi petekleri de bu konuda önemli ve etkili. Isı tasarrufu ve konforu sağlayarak yüksek meblağlı faturalardan kurtulabilirsiniz.

Kombi Kullanımı
Kombi Hizmetleri İçin Hemen Ara

Kombi Çeşitleri Nelerdir?

  • Hermetik Kombi
  • Yarı hermetik Kombi
  • Bacalı Kombi
  • Yoğuşmalı Kombiler

Hermetik Kombi: Yakmak için gerekli oksijeni dışarıdan alır. Bir baca yardımı ile dışardan temiz havayı alarak aynı şekilde gazı atmak içinde bacayı kullanır.

Yarı Hermetik Kombi: Atık gazı baca yardımı ile dışarı atarlar tek farkları, bir fan yardımı ile dışarı atmalarıdır.

Bacalı Kombi: Ateşleme için gerekli olan oksijeni bulunduğu ortamdan alıp, meydana gelen atık gazı baca yardımı ile dışarı atan kombilerdir.

Yoğuşmalı Kombiler: Baca gazını yoğuşturarak, baca gazından kaybedilen atık ısıyı (gizli ısı) geri kazanma sistemine göre çalışan cihaz.

Kombi Bakımı
Kombi Bakımı Hizmeti

Kombi Kullanımı

Kombi kullanımında kombiyi açıp kapatmak enerjinin boşa harcanmasına sebep olur. Geceleri düşük sıcaklığa ayarlamak daha tasarrufludur. Peteklerin mutlaka reglaj ayaları yapılmalıdır. Uzun yolculuğa çıkma durumunda uyku modu yerine kombi kapatılmalıdır.

Petek temizliği, bakımı ve daha birçok alanı kombi kullanımında çok önemlidir. Semt Tesisat, kombinizin bakımını peteğinizin temizliğini sizler için yapar. Semt Tesisat’ı hemen arayarak tasarruflu kullanım için ilk adımınızı atabilirsiniz.

Kombi Hizmetleri
Kombi Hizmetleri Semt Tesisat

Kombi Kullanımında Tasarruf Etmenin Yolları

Binanızın dış cephesi yalıtımının en sağlıklı şekilde yapılması kombi kullanımında %40’lara varan bir tasarruf sağlamaktadır. Bu ve bunun gibi birçok püf nokta ile uzun ve yüklü gelen faturalardan kurtulabilirsiniz. Düzenli bir bakım ile kombi kullanımında ekonomik bir ayar yakalamak mümkün. Peki bunun yöntemleri nelerdir?

  • Radyatörlerin arasına yansıtıcı ve ısı geçirgenliği olmayan plakalar koyabilirsiniz.
  • Oda içindeki termostatı 1 derece azaltarak toplamda yüzde 6 – 14 arası tasarruf sağlarsınız.
  • Peteklerinize termostatik vana taktırmalısınız. Termostatik vanalar peteklere ihtiyaç duyulduğunda çalışmasını sağlayarak tasarruf yaratır.
  • Yaz mevsimi dönüşü petek ve kombi bakımınızı mutlaka yaptırmalısınız.
  • Evinizde yer alan radyatörlerin önünü kapatmamalısınız.
  • Evinizdeki peteklere reglaj ayarı yaptırmalısınız. Reglaj ayarı petek verimini arttıracaksınız.

Kombi kullanımı hakkında daha fazla bilgi ve hizmet almak için tıklayınız.

Call Now ButtonHEMEN BİZİ ARAYIN