Su Kaçak Tespiti Nasıl Yapılır?

Su kaçak tespiti nasıl yapılır?
Su Kaçak Tespiti İçin Hemen Ara

Su kaçaklarını, evlerinizde ve işyerlerinizde yaşayabilirsiniz. Su kaçakları, su tesisatında özellikle borularda yaşanan ezilme, delinme ya da eskime gibi durumlarda ortaya çıkabilmektedir.

Göz ardı edilen küçük kaçaklar sonrasında büyük kaçaklara sebebiyet verebilir. Su kaçaklarınızı tespit etmek için son teknoloji cihazlar kullanıyoruz. Kırmadan noktasal olarak bulunan kaçakları 1 veya 2 kaleboduru kırarak tamir ediyoruz.

Su kaçağı yaşamanız durumunda 7/24 bizi arayarak hizmet alabilirsiniz. Evinizde veya iş yerinizde kırmadan tespit edip, sonrasında onarım işlemlerini hızlıca gerçekleştiriyoruz.

Önlem olarak büyük veya küçük su kaçaklarını onarıyor ve hizmet garantisi veriyoruz.

Semt Tesisat
Su Kaçak Tespiti Hizmeti İçin Hemen Ara

Su Kaçağı

Su kaçağı tespiti için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ile arızalar hızlı bulunuyor ve onarılıyor. Bazı kaçaklar gözle fark edilebiliyor, ancak çoğu gözle gözükmeyebilir. Bu durumda teknolojik cihazlar kullanılmaktadır. Ufak sızıntılar, bağlantı noktalarında ve vanalarda gözle görülmeyen problemler oluşturabiliyor.

Evlerinizde ve işyerlerinizde birkaç tesisat bulunmaktadır; temiz su tesisatı, atık su tesisatı ve doğalgaz tesisatı. Su kaçağı tespiti yapılarak maddi zarara uğramadan onarılmalıdır.

Temiz Su Tesisatı Kaçağı Nasıl Bulunur?

Su kaçağı tespiti yapılırken müşteri şikayetleri öncelikle dinlenir. Yapılan gözle tespit sonrası, su kaçağı bulma yöntemleri planlanır. Temiz su tesisatı sızdırmazlık kontrolü basınç testi ile yapılmaktadır.

Basınç testi yapılmadan önce ana hat üzerindeki vanalar kapalı olmalıdır. Test pompası bir noktadan temiz su tesisatına bağlanmaktadır. Daha sonra tesisata 10-15 bar basınç verilir. Temiz su tesisatında sızdırma varsa basınç düşecektir. Eğer bir değişme olmazsa kaçak yok demektir.

Semt tesisat
Su Kaçak Tespiti Hizmeti

Atık Su Tesisatında Kaçak Nasıl Bulunur?

Temiz su tesisatında yapılan kontrollerde bir sorunla karşılaşılmaz ise atık su tesisatına geçilmektedir. Atık su kaçağı tespiti içinde çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Tecrübeli personeller tarafından kaçaklar kolayca tespit edilir.

Atık su tesisatında gider hattı kontrolü kanal kameraları ile yapılmaktadır. Atık su tesisatının tüm çıkışlarına kamera sistemi salınarak su kaçağı tespiti yapılmaya çalışılır. Borular üzerinde kırık, çatlak, delik, conta sıyırması ve ters meyil gibi problemler bulunabilir.

Bu problemler kamerada görünecektir. Arıza tespiti yapılır ve gerekli hazırlanmalar sonrası onarım işlemi gerçekleştirilir.

Temiz Su Tesisatı Nasıl Onarılır?

Kaçak tespiti sonrası onarım işlemlerine geçirilmektedir. Su kaçağı tespiti tecrübeli ekip ile hemen gerçekleştirilir. Onarım işlemi sonrasında su kaçağı tespiti tekrar yapılmaktadır. Doğru işlem olmuş mu kontrol edilir ve gerekli olan bir şey varsa yapılmalıdır.

Atık Su Tesisatı Nasıl Onarılır?

Atık su tesisatı kaçaklarını bulmak diğerlerinden zor olabilir. Atık su tesisat arızalarının onarımı da farklı olur. Kaçağın olduğu yerlerde pimaş onarımı uygulanabilir. Temiz su tesisatı sorunları birkaç yeri kırarak onarılırken atık su tesisatlarında çok fazla yeri kırmak ve dökülmek zorunda kalabilir. Onarımda zor olabilir. Semt Tesisat olarak büyük titizlik ile onarım çalışmalarını sürdürür ve yaparız.

Su kaçak tespiti, su tesisatı sorunlarınız için bizi hemen arayın. Sıhhi tesisatçı ile aklınıza takılanlar için hemen tıklayınız.

Hemen Ara
Call Now ButtonHEMEN BİZİ ARAYIN