Su Tesisatı Problemleri ve Sebepleri Nelerdir?

Su tesisatı evinizin içerisinde atık suların giderilmesi ve temiz su akışını sağlamak için kurulmuş sistemdir. Atık suların kanalizasyon tesisatına aktarılmasını sağlayan ve bununla ilgili tüm tesisatları kapsayan kısımdır. Temiz ve pis su tesisatlarının tamamını kapsayan isimdir.

İnsan sağlığı ile doğrudan ilişkisi olan bu tesisatın belli standartlara sahip olması gerekmektedir. Kısacası su tesisatı evinizin içerisindeki en önemli sistemdir. Semt Tesisat, sıhhi tesisat içerisinde yaşanan sorunlarda ve standartlarda tecrübeye sahiptir yaşanabilecek sorunların çözümlerini bilir.

Su tesisatında yaşanan herhangi bir sorunda 7/24 hizmet verir. Temiz suya ulaşabilmeniz ve atık suların giderilmesini sağlamanız için gerekli su tesisat işlemlerini gerçekleştirir. Sık karşılaşılan sıhhi tesisat problemlerini buradan öğrenebilirsiniz.

Su Tesisatı
Elek

Su Tesisat Standartları

Temiz suyun herhangi bir sıvı ile karşılaşmadan dairenize ulaşması gerekmektedir. Yaşam alanınız içerisinde kullandığınız musluk sularının sistemi budur. Tesisatta yapılan bir yanlışlık ya da bir arıza ile sağlığınızı kötüye yoracak durumlar yaşanabilir. Temiz su size ulaşmalıdır.

Su tesisatında kullanılan aygıtların ve işlevsel malzemelerin su miktar ve basıncına göre ayarlanması gerekir. Bu su geçişi ve akışı için önemlidir.

Pis sular düzenli ve sürekli olarak bina dışına atılmalıdır. Bina dışındaki kanalizasyon sistemine ulaşması ve sağlığınızı tehdit etmeyecek şekilde atılması gerekmektedir.

Tüm su tesisatı boruları kalite standartlarına uygun şekilde seçilmiş olmalıdır. Döşenirken dikkat edilmeli ve sistemdeki esnemelere uygun olmalıdır.

Düzgün ve kaliteli bir su tesisatı koku, böcek gibi durumların binaya girmesini engellemelidir. Boruların hava, gaz ve suyu sızdırmadan işlevlerini devam ettirmesi de temel standartlar içerisindedir.

Su Tesisatı Problemleri

Su tesisatının gereğince ikiye ayrılmaktadır. Pis su ve temiz su tesisatı ikisinde de farklı problemler yaşanabilir. Bu problemleri farklı dallarda ele alınmalıdır. Ancak Semt Tesisat yaşadığınız sıhhi tesisat problemlerinde sizlerin sorunlarını çözer. Su tesisatındaki herhangi bir problemde 7/24 Semt Tesisat’ı arayarak çözüm bulabilirsiniz.

Su Tesisatı Hizmeti İçin Hemen ara
Su Tesisatı Hizmeti İçin Hemen ara

Temiz Su Tesisatı Problemleri

Borularınızın paslanmış olabilmesi en karşılaşılan problemlerdendir. Oksitlenme sebebi ile galvaniz özelliğini kaybedebilir ya da standart ömrü dolmuştur.

Borularınız delinmiş olabilir. Birleştirme noktalarında da bir problem olabilir yanlış parçalar kullanılması ya da sarım hataları ile su sızıntıları yaşanabilir. Bu yağ ve boya seçiminden de kaynaklı olabilir.

Sorunlarının çözümleri için Semt Tesisat’ı her an arayabilirsiniz.

Bir diğer sorunsa bataryanızdan su gelmemesi ya da az su gelmesidir. Boru ve bağlantı parçalarında yaşanan tıkanmalardan, kireçlenme meydana gelebilir.

Sıva atı borular izole edilmemiş ya da borular sıcak ortamdan geçirilmişse duvarlarda terlemeler olur bu da sorunlara yol açabilir.

Semt Tesisat
Su Tesisatı Hizmeti İçin Hemen ara

Pis Su Tesisatı Problemleri

Sifon arızası ya da kolonlar arasındaki bağlantılarda sızıntı olması koku gelmesine sebep verebilir. Bu en rahatsız edici problemlerdendir.

Sorunlarının çözümleri için Semt Tesisat’ı her an arayabilirsiniz.

Sifonda yeteri kadar su olmaması, kanalizasyon bağlantısında bir problem, dış borularda bir delik gibi sorunlarsa böcek, fare ve haşere gibi sorunlara davetiye çıkarır.

Borularınız zamanla hasar görebilir, arızalar olabilir bu durumlarda pis su akışı sağlıklı şekilde olmaz. Bu birçok problemi beraberinde getirir.

Su Tesisatı & Semt Tesisat

Su tesisatında yaşayabileceğiniz sorunları sizler için listeledik. Bu listedeki sıhhi tesisat sorunlarının çözümleri için Semt Tesisat’ı her an arayabilirsiniz.

Sıhhi tesisat ve daha fazlası için 7/24 hizmetinizdeyiz. Güvenilir hizmet ve müşteri memnuniyeti için her gün çalışıyoruz. Dikkatli ve titiz, sizin sorunlarınızı dinleyen ve tespit eden bir anlayış ile yanınızdayız.

Tesisatçı nedir daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Bakım Onarım
Call Now ButtonHEMEN BİZİ ARAYIN